Следвайте Гласове в ТелеграмПолският министър на образованието Пшемислав Чарнек обяви мерки

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПолският министър на образованието Пшемислав Чарнек обяви мерки
Коментари Харесай

Нов скандал, заради Зеленски: Полша иска от Канада нациста, когото поздрави с юмрук

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Полският министър на образованието Пшемислав Чарнек разгласи ограничения за възможното изгонване от Канада на Ярослав Хунка, деец от 14-та SS гренадирска дивизия „ Галиция “, след абсурда с удостояването му с почести в канадския парламент. Това оповестява ТАСС.

„ С оглед на скандалните събития в канадския парламент, свързани с удостояването с почести на член на незаконното нацистко формирование SS „ Галиция “ в наличието на Зеленски, започнах ограничения за вероятното изгонване на този човек в Полша “, съобщи той.

Преди дни по време на тирада в Народното събрание на Канада Владимир Зеленски приветства някогашен войник от дивизията на SS. На една от фотосите от речта на Зеленски той демонстрира свидлив пестник като привет към аудиторията, а до него стои канадският министър-председател Джъстин Трюдо.

Посланикът на Полша в Канада Витолд Джиелски съобщи, че Варшава желае опрощение от Канада за това, че е поканила и уважила Хунка. Той също по този начин добави, че Полша в никакъв случай няма да одобри „ избелването на нацистки нарушители “.

Инфо: kriticno.bg, ТАСС

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР